Onze opdrachtgever is wereldmarktleider in spiraaltransport oplossingen. Om deze voortrekkersrol te kunnen blijven vervullen, investeren we voortdurend in productinnovaties en ontwikkeling van functionele oplossingen. Je vindt onze spiraaltransporteurs o.a. in de productielijnen van de voedsel & drankenindustrie en in het logistieke proces van de bekende e-commerce bedrijven. We zijn actief vanuit onze saleskantoren in Zwaag (hoofdkantoor), Singapore, Shanghai en Dallas en hebben eigen productievestigingen in Nederland, Roemenië, China en USA. En wij zijn nog niet uitgegroeid!

Vanwege deze groei zijn we nu op zoek naar uitbreiding van ons Global IT team en hebben we een plek beschikbaar voor een enthousiaste, proactieve en service gerichte;

MES Applicatie Manager!

Heb jij zin in deze uitdagende en veelomvattende nieuwe functie?

 

Jouw uitdaging

Als MES (Manufacturing Execution System) Applicatiemanager vervult u een brede en uitdagende functie in een internationale werkomgeving. U werkt mee aan het implementatie project van de MES oplossing ter ondersteuning van de productielocaties in Zwaag, Roemenië, Amerika en China en uiteraard de ondersteuning van de gebruikers wereldwijd en geeft adviezen aan het management. U begeleid functionele business wensen op het gebied van architectuur, infrastructuur, systemen en beheer verricht 2e lijn gebruikersondersteuning over de MES applicatie. (Momentum – BrightEye)

Daarnaast werk je in teamverband, zelfstandig en met leveranciers aan ontwerp, de inrichting en de implementatie van oplossingen.

Wij zoeken dus een echte aanpakker die niet in problemen denkt, maar in oplossingen! Jij bepaalt de product roadmap van de oplossing met bijhorende planning/releases op basis van changes vanuit de leverancier, danwel changes vanuit business requirements. Als MES Applicatie Manager maak je onderdeel uit van de supportketen binnen onze organisatie (2e lijn) (incidenten, problems en service requests) en vanuit deze rol ben je het centrale aanspreekpunt voor de coördinatie van leveranciers en coördinatie van development activiteiten. Verder ben je verantwoordelijk voor de Architectuur & standaarden ten aanzien van de technische oplossing, integratie en het beheer van de applicatie Momentum MES (in samenwerking met externe consultants. Je zorgt voor een up-to-date (beheer) en documentatie van de inrichting van de oplossing en ondersteunt de proces/product owners over de oplossing en landschap. (Stakeholder management).

Opleveren van oplossingen conform planning en verwachting van de business (Business Alignment en verwachtingsmanagement)

Er is veel ruimte voor initiatief en als je goede ideeën hebt, zijn de lijnen kort en wordt er snel geschakeld. Dat maakt dat jij echt jouw bijdrage kunt leveren aan de oplevering van oplossingen volgens planning en verwachting van de Business en daarmee aan de groei en ontwikkeling van onze organisatie.

 

Wij vragen:

 • Beschikking over (technisch)bedrijfskundig kennis
 • Kennis van en ervaring met MES-systemen
 • Kennis van SQL-databases
 • Kennis van MS Azure DevOps en Agile/Scrum
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Zelfstandig en in staat gestructureerd te kunnen werken en prioriteiten te stellen
 • Kennis van moderne informatica technieken o.a. ICT-oplossingen afstemmen op bedrijfsprocessen, verbinden van diverse programma’s, bedrijfsprocessen vertalen naar ICT-oplossingen, MES/ERP, rapportagesystemen

 

Wij vragen veel, maar we bieden nog veel meer!

 • Uitstekend maandsalaris
 • Bonus
 • Premievrij pensioen
 • Goede reiskostenregeling
 • Mogelijkheden tot flexibel (thuis-) werken
 • Aanbod van verschillende trainingen in eigen academy;
 • Aandacht voor de fysieke en mentale gezondheid.
 • Hoofdkantoor Zwaag (nabij Hoorn) ligt dicht bij de A7 en is veelal filevrij bereikbaar.

 

Direct solliciteren

Hebben we jouw interesse gewekt en wil je bij ons werken aan een mooie carrière, dan komen we graag met jou in gesprek. Maak eens een afspraak voor een vrijblijvende kop koffie. Uiteraard kun je ook altijd je CV mailen naar maurice.krouwel@lemontree.nl voor een eerste kennismaking via teams!

 

  De heerMevrouw

  Upload je Curriculum Vitae:

  Ik ga akkoord met het Privacy Statement van Lemontree