Bij Lemontree gaat geen klantuitdaging te ver. Klantambities vertalen we naar geweldige ICT die het altijd moet doen. Onze klanten waarderen onze vaardigheden, inzet en manier van werken en geven ons al zeven jaar op rij een 9,4. En dat trekt mooie nieuwe klanten aan. Daarom zoeken wij een Service Manager om het Service Management team te komen versterken.

Het Service Management team bestaat (inclusief jijzelf) uit vier collega’s en samen zijn jullie het aanspreekpunt voor onze klanten. Als schakel tussen onze klanten en Lemontree draag je er mede zorg voor de kwaliteit van de geleverde diensten aan klanten gewaarborgd en continu verbeterd wordt. Een hoge klanttevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Door je gecombineerde kennis van IT en processen draag je met deze kennis bij aan de doelstellingen van onze klanten en vertaal je deze voor de IT prestaties tot SLA’s. Bij Lemontree heb je uitstekende mogelijkheden om je te ontwikkelen en werk je bij één van de leukste IT-bedrijven van Nederland. Werken vanuit respect voor elkaar, transparantie, nemen van verantwoordelijkheid en schakelen op commerciële mogelijkheden zijn vanzelfsprekendheden voor jou.

 

Hoe zou je werkdag als IT Service Manager eruit kunnen zien?

Een werkdag als Service Manager bij Lemontree is nooit hetzelfde en vaak niet te plannen. Voordat je de auto instapt op weg naar je eerste afspraak, controleer je eerst je mail op mogelijke incidenten en check je bij de Servicedesk of alles onder controle is. Bij de klant aangekomen bespreek je de SLA rapportage over het afgelopen kwartaal en informeer je of onze dienstverlening nog steeds naar tevredenheid verloopt. Tevens bespreek je zaken waar wij de klant mogelijk nog mee kunnen helpen in de (nabije) toekomst. De paar verbeterpunten die je hebt meegekregen werk je uit in een rapportage, nadat je ‘s middags weer op kantoor bent aangekomen. De definitieve rapportage mail je naar de klant en sla je op in Sharepoint. Ook stuur je een versie naar de Manager Operations om de verbeterpunten binnenkort met hem te bespreken en de benodigde acties uit te zetten.

Eén van jouw klanten belt met de mededeling dat zijn hele IT-omgeving is uitgevallen. Je informeert direct bij de Servicedesk of dit al vanuit de monitoring is opgepakt. Al snel blijkt dat de verbinding naar het datacenter is uitgevallen. Met de Servicedesk stem je de verwachte oplostijd af en bespreek je alternatieven, zodat de klant door kan blijven werken tijdens de verstoring. De verwachte oplostijd van een uur communiceer je aan de klant en als alternatief geef je aan dat de medewerkers vanuit huis kunnen werken op hun laptops, aangezien alleen de dedicated verbinding van het kantoor van de klant naar het datacenter is uitgevallen en de internetverbinding van het datacenter, die als failover dient voor dit soort gevallen, nog gewoon werkt. Ondanks de vervelende situatie is de klant blij dat er snel een oplossing is en zijn medewerkers via een workaround toch door kunnen werken.

Nadat je wat zaken rondom de facturatie hebt voorbereid, informeer je bij de Servicedesk of de verstoring met een uur opgelost is en bel je met de klant om te vragen of alles inderdaad weer naar behoren werkt. Nadat je de klant hebt gesproken zie je de beoordeling van het ticket van de verstoring binnenkomen. Als feedback zie je terug dat ondanks de verstoring, de klant blij is met de snelle oplossingen en de afhandeling. Onderweg naar huis bel je tot slot nog even met een collega om bij te praten over een mooi project die hij aan het uitvoeren is bij één van je klanten. Alles lijkt naar wens te verlopen en nadat je de betreffende klant ook nog hebt gebeld om zijn ervaringen aan te horen, sluit je tevreden de dag af en op weg naar huis vraag je je af wat de dag van morgen weer gaat brengen.

 

Wat zijn je IT Service Management werkzaamheden in het kort?

 • Uitbreiden en verbeteren van klantrelaties en het actief beheren van accounts. Je speelt een belangrijke rol in commerciële trajecten.
 • Bepalen van het gewenste serviceniveau van de te leveren diensten, de manier waarop dit serviceniveau gemeten kan worden en de wijze waarop het serviceniveau gerapporteerd wordt.
 • Opstellen en implementeren van SLA’s (Service Level Agreements) plus het beheren en onderhouden hiervan.
 • Bespreken van de overeengekomen SLA met de klant en het hiertoe opstellen van rapportages.
 • Als sparringpartner voor klanten bespreek je de doelstellingen met hen en stel je verbeteringen of nieuwe diensten voor.
 • Afhandelen van eventuele problemen bij de klant, regelmatig in de samenwerking met je technische collega’s.
 • Inventariseren van klantbehoeften en deze (samen met je collega’s) vertalen in technische oplossingen.

 

Welke “bagage” heb je nodig? 

Om in de rol van Service Manager succesvol te kunnen zijn, beschik je van nature over uitstekende communicatieve en commerciële vaardigheden. Je bent proactief ingesteld, denkt in oplossingen en beschikt over de nodige overtuigingskracht waarmee je de doelstellingen van de klant en Lemontree weet te realiseren. Afgezien van een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen, heb je een constante drive om je eigen kennis te vergroten en klanten tevreden te stellen.

Deze punten kun je zo afvinken:

 • Je beschikt minimaal over een MBO werk- en denkniveau, bij voorkeur middels een afgeronde IT opleiding aangevuld met relevante commerciële werkervaring.
 • Goede kennis van processen zoals ITIL.
 • Enkele jaren ervaring met complexe IT-trajecten en omgevingen.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • In het bezit van een rijbewijs B.

 

Voor jouw inzet krijg je natuurlijk ook wat terug 😉

 • Uiteraard het welbekende goede salaris en een breed arbeidsvoorwaardenpakket zoals o.a. leaseauto of mobiliteitsvergoeding, 13e maand, goed pensioen en een loyaliteitsbeloning genaamd LoyalTree.

Maar minstens zo belangrijk

 • Lekker werken is bij ons geen locatie maar een resultaat, bij ons werk je echt hybride, zowel thuis, op kantoor met collega’s en bij onze klanten. Ook thuis beschik je over gedegen werkplekfaciliteiten; Wij laten je niet op een kistje achter de strijkplank werken.
 • Volop teamgevoel en onvergetelijke bedrijfsuitjes.
 • Een persoonlijk opleidings- en ontwikkelplan (in bijna alle gevallen geen terugbetalingsregeling), wij vinden jouw persoonlijke ontwikkeling net zo belangrijk als jijzelf namelijk.
 • Leuke opdrachten bij gave en veelzijdige klanten.
 • Een belangrijke rol in ons team waarin veel ruimte is voor plezier en ambitie. Bij ons ben je absoluut geen nummer.
 • Enthousiaste collega’s met enorm veel kennis en passie.
 • Goede koffie en elke dag vers fruit als je op kantoor werkt.
 • Sporten direct voor of na werktijd in de Lemon gym bij ons op kantoor.

Kom gerust langs voor een kop koffie en een goed gesprek.

Zie jij jezelf al werken bij Lemontree? Maak gerust een afspraak, proef de sfeer en ervaar of jij je thuis zou kunnen voelen binnen ons team. Stuur heel graag je CV en motivatie naar esther.ruijsbroek@lemontree.nl, onze Human Resource Officer. Voor je vragen is Esther te bereiken op telefoonnummer 088-5668733 of maak een afspraak om via Skype of Microsoft Teams kennis te maken als je krap zit in je tijd! Je bent van harte welkom.

 

Direct solliciteren op de functie van IT Service Manager

  De heerMevrouw

  Upload je Curriculum Vitae:

  Ik ga akkoord met het Privacy Statement van Lemontree