Nieuws

Lemontree’s laatste nieuws

Fit bij Lemontree!

Fit bij Lemontree!

Het is zover, onze eigen Lemon Gym is een feit. De gym is beschikbaar voor alle collega’s. Zo hebben we optrekstangen, cardio apparatuur en vele dumbells. Fit worden zonder de beperking van tijd, genoeg motivatie toch?! Het komt vaak...

Lees meer
Schoon en gezond lunchen bij Lemontree

Schoon en gezond lunchen bij Lemontree

Rond 12.00 uur begint de Lemontree master in ICT wat onwennig te schuiven. Lunchtijd... broodjes meenemen is zo 2016, want tegenwoordig halen we natuurlijk vers en gezond. Dus lopen we het centrum van Alphen aan den Rijn in voor een verse...

Lees meer

Lemontree Masters in ICT

 • Security problemen in meer dan 150 printers van HP
  by Peter Vos on december 3, 2021 at 9:21 am

  HP Inc. heeft patches uitgegeven die beveiligingsproblemen oplossen die cyberbeveiligingsprovider F-Secure heeft ontdekt in meer dan 150 van hun multifunctionele printer (MFP)-producten. Volgens onderzoek dat onlangs door F-Secure is gepubliceerd, kunnen aanvallers de kwetsbaarheden misbruiken om de controle over te nemen, informatie te stelen en verder te infiltreren in netwerken om andere soorten schade toe Het bericht Security problemen in meer dan 150 printers van HP verscheen eerst op Lemontree.

 • Microsoft brengt betaalde versie van Teams uit voor kleine bedrijven
  by Peter Vos on december 2, 2021 at 2:08 pm

  Microsoft heeft Microsoft Teams Essentials uitgebracht, gericht op kleine bedrijven. De dienst biedt toegang tot de kernfuncties van Teams voor vergaderingen, zonder dat daarvoor een duurder Microsoft 365-abonnement nodig is. Teams Essentials kost 3,40 euro per gebruiker per maand. Microsoft legt met het programma voornamelijk de focus op videovergaderen. Zo kunnen tot driehonderd mensen tegelijk Het bericht Microsoft brengt betaalde versie van Teams uit voor kleine bedrijven verscheen eerst op Lemontree.

 • Verouderde authenticatie blokkeren om MFA mogelijk te maken
  by Peter Vos on november 30, 2021 at 10:59 am

  Wij zijn vanuit beveiligingsperspectief een groot voorstander van het inschakelen van Multi Factor Authenticatie (of afgekort MFA). Wachtwoorden zijn in de praktijk relatief eenvoudig aan te vallen en met MFA is de kans op inbraak met meer dan 99,9 procent verkleind. Voor de gemiddelde lezer niets nieuws onder de zon. Maar wat mogelijk wel nieuw Het bericht Verouderde authenticatie blokkeren om MFA mogelijk te maken verscheen eerst op Lemontree.

 • Tony Johnson van Lemontree op week van de ondernemer over thuiswerken
  by Peter Vos on november 23, 2021 at 9:29 am

  Maandag 15 tot en met zaterdag 20 november was de 24e Week van de Ondernemer. Hierin werden de 25 genomineerden voor de Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar bekendgemaakt. De opening van ‘de Week’ werd gedaan door Constantijn van Oranje, onder meer envoy bij Techleap en co-founder van StartupFest Europe.   In deze week van Het bericht Tony Johnson van Lemontree op week van de ondernemer over thuiswerken verscheen eerst op Lemontree.

 • Commitment op Microsoft licenties kan niet meer tussentijds worden opgezegd
  by Peter Vos on november 18, 2021 at 4:07 pm

  Als Microsoft partner (CSP) bieden we veel maand- en jaarlicenties die op ieder willekeurig moment kunnen worden stopgezet. Daar gaat Microsoft in haar nieuwe model een stokje voor steken. Op 14 oktober lanceerde Microsoft de zogenaamde New Commerce Experience (NCE), een programma waarin wijzigingen worden doorgevoerd aan onder andere de volgende licenties: Windows 10 E3/E5 Het bericht Commitment op Microsoft licenties kan niet meer tussentijds worden opgezegd verscheen eerst op Lemontree.

 • Een must-have tegen Ransomware voor iedere M365 omgeving: Cloud to Cloud Backup
  by Peter Vos on november 18, 2021 at 12:07 pm

  In de afgelopen 18 maanden hebben kwaadwillende aanvallers hun ransomware activiteiten aanzienlijk opgevoerd. In het nieuws zagen we een grote uitgeverij en retailer langskomen, maar dat is maar het topje van de ijsberg. Gijzelsoftware is helaas een fenomeen geworden welke niet meer valt weg te wuiven. Vele technische maatregelen en bewustwordingen ten spijt, worden we Het bericht Een must-have tegen Ransomware voor iedere M365 omgeving: Cloud to Cloud Backup verscheen eerst op Lemontree.

 • Steeds meer organisaties stappen af van ‘Cloud first strategie’ en kiezen HCI
  by Peter Vos on november 16, 2021 at 12:58 pm

  Steeds meer bedrijven hikken aan tegen hoge kosten van public cloud oplossingen en kiezen daarom voor beter betaalbare alternatieven. Uit onderzoek van onder andere ESG blijkt dat steeds meer organisaties bewust kiezen voor hyperconverged infrastructure (HCI)-oplossingen vanwege de lagere kosten, vereenvoudiging van IT, hoge beschikbaarheid en security.   HCI: wendbaar en eenvoudig HCI is een flexibele, compacte Het bericht Steeds meer organisaties stappen af van ‘Cloud first strategie’ en kiezen HCI verscheen eerst op Lemontree.

 • ‘We moeten oog hebben voor menselijke kant van online werken’
  by Peter Vos on november 11, 2021 at 7:50 am

  Vol trots staat Lemontree met een prachtig interview in:   Thuiswerken werkt technisch prima, maar maakt veel mensen niet gelukkiger. Vooral jongeren en singles leiden onder het grotendeels online samenwerken. Ze missen de sociale contacten en leren niet van hun ervaren collega’s. ‘We moeten een plan maken voor de menselijke kant van online werken’, meent Het bericht ‘We moeten oog hebben voor menselijke kant van online werken’ verscheen eerst op Lemontree.

 • Microsoft introduceert Defender for Business
  by Peter Vos on november 3, 2021 at 12:25 pm

  Beveiliging blijft een van de grootste zorgen en meest uitdagende verantwoordelijkheden waarmee bedrijven vandaag de dag worden geconfronteerd. Met een toename van cyberaanvallen gericht op kleine en middelgrote bedrijven, worden bedreigingen steeds meer automatisch en willekeurig toegepast en slaan ze in een aanzienlijk hoger tempo toe. In het afgelopen jaar hebben we een toename van Het bericht Microsoft introduceert Defender for Business verscheen eerst op Lemontree.

 • Microsoft vindt nieuwe macOS-kwetsbaarheid die System Integrity Protection kan omzeilen
  by Peter Vos on november 2, 2021 at 7:46 am

  Microsoft heeft een kwetsbaarheid ontdekt waardoor een aanvaller System Integrity Protection (SIP) in macOS kan omzeilen en willekeurige bewerkingen op een apparaat kan uitvoeren. De techgigant heeft ook een vergelijkbare techniek gevonden waarmee een aanvaller zijn privileges kan verhogen om een ​​getroffen apparaat te rooten. Microsoft heeft deze bevindingen met Apple gedeeld via Coordinated Vulnerability Het bericht Microsoft vindt nieuwe macOS-kwetsbaarheid die System Integrity Protection kan omzeilen verscheen eerst op Lemontree.