Nieuws

Lemontree’s laatste nieuws

Fit bij Lemontree!

Fit bij Lemontree!

Het is zover, onze eigen Lemon Gym is een feit. De gym is beschikbaar voor alle collega’s. Zo hebben we optrekstangen, cardio apparatuur en vele dumbells. Fit worden zonder de beperking van tijd, genoeg motivatie toch?! Het komt vaak...

Lees meer
Schoon en gezond lunchen bij Lemontree

Schoon en gezond lunchen bij Lemontree

Rond 12.00 uur begint de Lemontree master in ICT wat onwennig te schuiven. Lunchtijd... broodjes meenemen is zo 2016, want tegenwoordig halen we natuurlijk vers en gezond. Dus lopen we het centrum van Alphen aan den Rijn in voor een verse...

Lees meer

Lemontree Masters in ICT

 • Windows 365 versus Azure Virtual Desktop
  by Peter Vos on juli 22, 2021 at 7:49 am

  De onlangs uitgebrachte Microsoft Windows 365-service en Azure Virtual Desktop (AVD) zijn beide Desktop-as-a-Service-oplossingen van Microsoft. Maar er zijn belangrijke verschillen tussen beide werkplekoplossingen. In dit artikel gaan we dieper in op de overeenkomsten en verschillen tussen de diensten. We vergelijken AVD en Windows 365 op vijf primaire onderdelen. De belangrijkste kenmerken van Windows 365 Het bericht Windows 365 versus Azure Virtual Desktop verscheen eerst op Lemontree.

 • Securityrisico bij HP, Samsung en Xerox printerdrivers
  by Peter Vos on juli 21, 2021 at 7:51 am

  Een kwetsbaarheid in printerdrivers van HP, Samsung en Xerox maakt het mogelijk voor een aanvaller die al toegang tot een computer heeft om systeemrechten te krijgen en zo het systeem volledig over te nemen. Het beveiligingslek, aangeduid als CVE-2021-3438, is al sinds 2005 in de drivers van de fabrikanten aanwezig. De ernst van de kwetsbaarheid Het bericht Securityrisico bij HP, Samsung en Xerox printerdrivers verscheen eerst op Lemontree.

 • Microsoft lanceert Windows 365 Cloud PC
  by Peter Vos on juli 16, 2021 at 7:02 am

  Microsoft heeft afgelopen week Windows 365 Cloud PC aangekondigd. Een cloudservice waarbij een complete werkplekervaring vanuit de cloud wordt geleverd. Met Windows 365 cloud PC komt de werkplek inclusief besturingssysteem (Windows 10 of Windows 11), applicaties, gegevens en instellingen naar al je persoonlijke en zakelijke apparaten. Daarmee luidt Microsoft een nieuwe manier van werken in, Het bericht Microsoft lanceert Windows 365 Cloud PC verscheen eerst op Lemontree.

 • Best practices om uw organisatie te beschermen tegen ransomware-bedreigingen
  by Peter Vos on juli 9, 2021 at 11:54 am

  Ransomware, een vorm van malware die de belangrijkste bestanden of gegevens van een gebruiker of organisatie versleutelt, waardoor ze onleesbaar worden, is geen nieuwe bedreiging in de wereld van computerbeveiliging. Deze destructieve, financieel gemotiveerde aanvallen waarbij cybercriminelen geld eisen om gegevens te ontsleutelen en de toegang te herstellen, zijn jarenlang bestudeerd en gedocumenteerd. De realiteit Het bericht Best practices om uw organisatie te beschermen tegen ransomware-bedreigingen verscheen eerst op Lemontree.

 • Werkt u met Dell computers binnen uw organisatie? Let dan op…
  by Peter Vos on juni 28, 2021 at 10:18 am

  Werken mensen binnen uw organisatie met een Dell computer, dan loopt uw organisatie het risico aangevallen te worden via de BIOS van een van deze computers. Om u te beschermen tegen een dergelijke aanval willen we u dan ook adviseren zo snel mogelijk onderstaande maatregelen te treffen Wat is het probleem? Dell-computers zijn kwetsbaar door Het bericht Werkt u met Dell computers binnen uw organisatie? Let dan op… verscheen eerst op Lemontree.

 • Ook na de pandemie blijven we flexibel werken. Werknemers willen het beste van twee werelden
  by Peter Vos on juni 21, 2021 at 10:43 am

  Nu de Corona Pandemie onder controle lijkt ontstaat bij steeds meer bedrijven de vraag: hoe ziet ‘het nieuwe werken’ eruit. Gaan we massaal terug naar kantoor? Of blijven we meer thuiswerken? Medewerkers zijn duidelijk, zij willen het beste van twee werelden, zo blijkt uit de Work Trend Index van Microsoft. Om organisaties in de transitie Het bericht Ook na de pandemie blijven we flexibel werken. Werknemers willen het beste van twee werelden verscheen eerst op Lemontree.

 • Windows Virtual Desktop wordt Azure Virtual Desktop
  by Peter Vos on juni 9, 2021 at 12:42 pm

  Toen Microsoft bijna twee jaar geleden Windows Virtual Desktop lanceerde, kon niemand voorspellen dat een wereldwijde pandemie miljoenen werknemers zou dwingen het kantoor te verlaten en thuis te werken. Organisaties over de hele wereld migreerden belangrijke apps en gegevens naar de cloud om de veerkracht en wendbaarheid van het bedrijf te vergroten. En om het Het bericht Windows Virtual Desktop wordt Azure Virtual Desktop verscheen eerst op Lemontree.

 • Overbodig geworden Microsoft licenties kunnen toch weer verkocht worden
  by Peter Vos on juni 8, 2021 at 1:38 pm

  Een veelbesproken eenzijdige wijziging van Microsoft in mei 2020 zorgde voor veel commotie bij bedrijven die de overstap maakten van huur/koop licenties naar Office 365. Door deze aanpassing konden bedrijven die nog zogenaamde ‘From SA’ licenties op de plank hadden liggen, deze licenties niet meer doorverkopen. Onder druk van een hoop kritiek en een rechtzaak Het bericht Overbodig geworden Microsoft licenties kunnen toch weer verkocht worden verscheen eerst op Lemontree.

 • Gratis aanmelden voor HPE discover 2021 via Lemontree
  by Peter Vos on juni 3, 2021 at 3:19 pm

  HPE Discover 2021 barst binnenkort los! De Hewlett Packard Enterprise grootste online conferentie van dit jaar staat weer bol van interessante keynotes, mooie aankondigingen, hands-on labs, live demos en meer. HPE Discover 2021, van woensdag 23 juni t/m vrijdag 25 juni, is dé gelegenheid om samen met onze relaties en klanten vooruit te kijken en Het bericht Gratis aanmelden voor HPE discover 2021 via Lemontree verscheen eerst op Lemontree.

 • Onthulling nieuwe Windows generatie
  by Peter Vos on juni 3, 2021 at 11:53 am

  Donderdag 24 juni aanstaande zal Microsoft de nieuwe generatie Windows presenteren. In een online-event dat live te volgen is op donderdag 24 juni om 17.00 uur onze tijd, zal Microsoft het vernieuwde besturingssysteem lanceren. Hoewel er nog geen officiële berichtgeving is dat er een nieuw besturingssysteem komt, liet CEO Satya Nadella in een eerder evenement Het bericht Onthulling nieuwe Windows generatie verscheen eerst op Lemontree.